måndag 21 maj 2007

rave party

Jösses vilken spännande natt det har varit. Vi gjorde den lättaste arresten i historien då tjuven själv ringde och bad om hjälp. Han var en mycket atletisk tjuv som först klättrat upp fyra våningar från balkong till balkong och sen gjort inbrott hos sovande lägenhets innehavare. Sammanlagt så hade han besökt fyra lägenheter och var på väg till den femte då han trillade ner och bröt armen. Han ringde då efter en ambulance och bad dem ta med ordentligt med morfin för sin onda arm. Han berättade också att då han var en stor ice missbrukare att dom bör vara försiktiga med honom då han kan bli väldigt arg och att han beöver en dubbel dos av morfin. En riktig enkel och fin arrest.

Efter detta åkte vi till ett rave party som var utom kontroll då alldeles för många människor dykt upp till en alldeles för liten lokal. In tågade vi och stängde av musiken och körde ut alla deltagare. Låt oss säga att vi inte var alltför populära och ett och annat klagomål hördes. Då de arga dansfreaken var minst 1200 och vi bara 6 togs beslutet att kalla in förstärkning. Ett gäng från "the riot squad' kom och tömde ganska snabbt lokalen. Jättefint. Nu hade vi dock 1200 arga drogpåverkade dansfreak ute på gatan med risk att bli överkörda. Vi flyttade dem vidare till central stationen med hopp om att dom skulle ta tåget hem . Spännande, men läskigt när det började vina flaskor i luften och dom började bråka. Fast det känns inte länge sen jag själv var på rave party och blev utkastad av arga poliser.

Så fort gruppen var upplöst åkte vi till en bensin mack som just blivit rånad. Vi var inte långt efter tjvarna som snabbt tagit sig ner i kanal systemet under marken. Min partner och jag såg färska våta fotspår, så laddade med varsin ficklampa hoppade vi ner. Jösses vad spännande. Har inte haft så kul på länge. Vi hade tur med att en hundförare var i närheten och han släppte ner sin blodtörstande hund i andra änden av kanalen. Tyvärr fick vi inte tag idem då de klättrat ut halvvägs. Men dom hade otur då precis där dom kommit upp satt det en CCTV kamera som tog fina bilder av två blöta tjuvar.

Sen bad det av till stationen där vi trötta satt och gjorde nattens pappersarbete. Fem minuter innan vi skulle bli avlösta för att gå hem får vi ytterligare ett alarm från en affär där tjuvarna fortfarande var affären och beväpnade med avsågade bössor. På med västen och sen bar det av i ilfart genom stan. Tyvärr var vi för sena (igen), men nu hade jag fått nog av äventyr på en natt och ville bara hem. Två timmar senare efter att ha stått vakt får vi komma tillbaks till stationen och släpa sig till tåget hem.

6 kommentarer:

Anonym sa...

själa släckte vi en brand i en papperskorg på 24timmars passet?

Anonym sa...

Mycket bus har jag gjort i mina dagar men aldrig varit på raveparty eller käkat små uppiggande pappersbitar. Alldeles uppenbart en lite detalj som jag missat, men det är aldrig försent att skaffa sig livserfarenhet.
Kastar du ut mig om jag blir för bökig?

Laberri sa...

Anna - Du var dock i tillsammans med muskulösa män i brandmans uniform. Inte helt fel det heller ;)

Blackout - Som sagt det är aldrig för sent. Och jag skall inte kasta ut dig, jag kanske joinar för en dans eller två.
På tal om droger. Först trodde dom att det var en drog raid så alla tömde vad dom hade på sig och stampade in det i golvet. När alla var ute och lyset kom, på glittrade golvet av regnbågens alla färger från krossade tabletter och små plastpåsar med kristaller. Ha vad sura dom måste blivit när dom kom på att vi inte letade efter deras piller...

Anonym sa...

Ha ha ha, surt sa räven. Undrar om de återvände senare för att sopa golvet?

The Female Dinousaur sa...

Dom sopade säkert golvet. Med tungan... :-)

Laberri sa...

Tiihiii....