fredag 18 maj 2007

Dylan

Har haft en riktigt buskul natt på jobbet. Det började 10 poliser tillsammans med drog hunden Dylan placerade oss på tågstationen som ligger rakt över gatan från polis stationen. Dylan och hans matte ställde sig vid en av uppgångarna från perrongen och började "arbeta". Dylan sniffade på allt och alla som kom upp och så fort han kände lukten av droger satte han sig ner framför personen och "pekade" med nosen. Matten berättade snabbt vilka rättigheter han hade och att han nu skulle bli visiterad. Dylan får en treat varje gång personen verkligen har en drog på sig eller erkänner att han just rökt på, så matten försöker få personen att erkänna så fort som möjligt så Dylan kan bli belönad.

Efter detta tar två poliser bort honom till ett hörn och visiterar personen under CCTV. Om vi hittar nått så blir de arresterade och förda till polis stationen för omhändertagande. Om det är cannbis (vilket det är till 99%) får de böter om de erkänner att det är deras och om dom säger att dom är oskyldiga får de gå till domstolen. Om det enbart är en mindre mängd och personen i fråga har inte några tidigare domar, får dom en "caution" som är mer som en varning som sitter i systemet. Hittas en större mängd eller om personen är efterlyst får dom sitta kvar på stationen tills det är dax för domstol dagen efter då dom kan ansöka om bail.

Det verkar som var och varannan person röker på innan de går till jobbet och lukten sitter kvar i kläder och på kroppen länge. Dylan hittade så mycket människor att vi inte kunde hålla uppe tempot med honom och vi hade en kö av folk som skulle bli visiterade och kanske arresterade. Vi har 6 celler på stationen och dom var propp fulla så vi fick börja köra dem till grann stationen vilket inte var uppskattat. Vi var på stationen i tre timmar sammanlagt och hade över 100 hittar, och 25 som hade droger på sig.

Resten av natten spenderades till fots för att försöka stoppa folk att bli rånade i gatukorsningar. Vi har alldeles för många rån från bilar som stannat för rött ljus och nissar öppnar bildörren och tar handväskan eller portföljen som ligger i framsätet. Ingen större success dock då det hällregnade och tjuvarna ville inte bli blöta...

Kom hem vid fem tiden i morse och var stöp i säng efter en lång varm dush.

3 kommentarer:

Anonym sa...

My God, du ligger verkligen i! Hoppas dina nätter är fyllda med djupsömn och härliga drömmar för det lär du behöva där ute i den krassa verkligheten. Take care!

The Female Dinousaur sa...

Ibland när jag läser din blogg, tappar jag nästan hoppet om mänskligheten. Att du står ut... Be careful out there!

Laberri sa...

Blackout - Sover som en liten sessa. Och verkligheten är ganska kul ibland också.

Biggis - Det är faktiskt inte så farligt som det låter. Jag blev förvånad när jag började jobba hur "normalt" det är att göra helt "onormala" saker. Väldigt snabbt får man en viss distans till alltihop och så länge man inte är alltför trött och hungrig så känns jobbet lika normalt som att jobba på posten.