fredag 15 juni 2007

Ytterligare 12 långa timmar

Dagen efter med min knasige partner spenderades nästan helt i tystnad. Min partner sa max tre ord under hela dagen och muttrade nånting om att han gått lite för långt dagen innan. Visst visst, inga problem.

Vi var ute och gjorde High Visibility Policing, vilket betyder att vi gick upp och ner på Sydneys gator för att fånga bovar som rycker väskor från bilar och pedestrians. Tjuven går fram till bilar som stannar vid trafik ljusen öppnar bildörren och tar väskan som oftast ligger på passagerar sätet, och sen sticker dom innan folk fattar vad som hänt. Asiater och ensamma kvinnor som går på trottoaren är också mål för dessa ligister och vi brukar ha runt 8 allvarliga incidenter varje dag. De är tyvärr lite mer våldsamma då folk självklart håller fast i sin väska så tjuven får ibland andvända lite mera våld. Tyvärr är det sällan vi fãngar dem i acten om vi inte är på plats då det händer.

Nu skall jag dra på mig bootsen igen för sista natt skiftet i detta block, sen är jag ledig i tre dagar vilket skall bli underbart. Saknar mina små loppor så det svider i bröstet.

2 kommentarer:

Ilva sa...

Skönt! Både att han lugnat ner sig o att du far vara med lopporna! Ha det kul!

Laberri sa...

Tack goa ilva. Hat gott i sommarvärmen